_._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._.__._._._.
31.03 – 04.04.2025 r.
Data | Alergeny | OBIAD |
31.03.2025 |
1, 3, 7, 9 1019,9 kcal
|
Zupa jarzynowa zabielana jogurtem (włoszczyzna, ziemniaki, marchew, wywar mięsny, seler, pietruszka, koperek, jogurt naturalny). Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym (mięso z piersi kurczaka, olej rzepakowy, bułka tarta, jajko, mąka). Ziemniaki gotowane z koprem. Kapusta zasmażana (kapusta biała, marchew, masło, koper). |
01.04.2025 | 1, 3, 9
1015 kcal
|
Zupa gulaszowa (wywar mięsny, włoszczyzna, przecier pomidorowy, jogurt naturalny, cebula, ziemniaki). Naleśniki z dżemem owocowym. |
02.04.2025 | 1, 3, 7, 9
1026,4 kcal
|
Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana jogurtem (ziemniaki, ogórek kiszony, marchew, pietruszka, wywar drobiowy, seler, cebula, jogurt naturalny). Bitki wieprzowe duszone (mięso wieprzowe, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna). Kasza gryczana. Surówka z marchwi i jabłka. |
03.04.2025 | 1, 3, 7, 9
1053,3 kcal |
Zupa ziemniaczana z boczkiem (ziemniaki, wywar drobiowy, marchew, seler korzeniowy, pietruszka, boczek wieprzowy). Smażony kotlet mielony (mięso wieprzowe, olej rzepakowy, bułka tarta, jaja, olej rzepakowy). Ziemniaki puree. Buraczki zasmażane. |
04.04.2025 | 1, 3, 4, 7, 9
1026,1 Kcal
|
Zupa zacierkowa (marchew, wywar drobiowy, zacierka jajeczna, pietruszka, seler, cebula, jogurt naturalny). Kotlet rybny (olej rzepakowy, ryba, jajko, sól, pieprz, bułka tarta). Kasza jęczmienna. Surówka z ogórka kiszonego i sałaty. |
_._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._. _._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._
Do przygotowania potraw używamy naturalnych składników i przypraw. Sól używana jest tylko w procesie produkcji, w ilości nie więcej niż 3g dziennie.
Posiłek dla klas 1-8 pokrywa około 30-35 % dziennego zapotrzebowania kalorycznego dla dzieci w danej grupie wiekowej i wynosi około 630-780 kcal.