_._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._.__._._._.
14.04 – 16.04.2025 r.
Data | Alergeny | OBIAD |
14.04.2025 |
1, 3, 7, 9 1039,5 kcal
|
Zupa szczawiowa (ziemniaki, szczaw, marchew, pietruszka seler, por, wywar drobiowy, jogurt naturalny). Karkówka duszona w sosie własnym (karkówka, liść laurowy, sól, pieprz). Kasza jęczmienna. Surówka z kapusty czerwonej. |
15.04.2025 | 1, 3, 7, 9
1056,9 kcal
|
Zupa koperkowa z ryżem (włoszczyzna, wywar drobiowy, ryż, koper, jogurt naturalny). Gulasz drobiowy (mięso drobiowe, cebula, olej rzepakowy, liść laurowy). Kopytka. Surówka z marchewki i jabłkiem. |
16.04.2025 | 1, 3, 7, 9
1011,1 kcal
|
Kapuśniak (kapusta kiszona, wywar drobiowy, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki). Makaron z serem białym i prażonymi jabłkami (makaron, ser twarogowy półtłusty, jogurt naturalny, jabłka). |
17.04.2025 |
|
Wiosenna przerwa świąteczna |
18.04.2025 |
|
Wiosenna przerwa świąteczna |
_._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._. _._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._
Do przygotowania potraw używamy naturalnych składników i przypraw. Sól używana jest tylko w procesie produkcji, w ilości nie więcej niż 3g dziennie.
Posiłek dla klas 1-8 pokrywa około 30-35 % dziennego zapotrzebowania kalorycznego dla dzieci w danej grupie wiekowej i wynosi około 630-780 kcal.