_._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._. _._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._
27. 11 – 1.12.2023
Poniedziałek:
Duszony mięsno-warzywny sos bolognese 100g, makaron spaghetti pełnoziarnisty 190g
(Świeżo mielone mięso z szynki wieprzowej 80g, koncentrat pomidorowy 30% 40g, passata pomidorowa 70g, marchew 20g, cebula 15g, makaron z mąki pełnoziarnistej 150g, sól, pieprz, oregano 1g, zioła prowansalskie 2g)
Kcal.: 653,49 Białko: 10,19g, Tłuszcze: 8,57g, Węglowodany: 155,85g
Wtorek:
Duszony gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, buraczki na ciepło
(Szynka wieprzowa 80g, woda 200g, mąka pszenna 10g, cebula 25g, olej 15g, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angl. Kasza jęczmienna 170g, buraki 100g, cukier 10g, ocet jabłkowy 5g, masło roślinne 25g)
Kcal.: 625,5 Białko: 9,95g, Tłuszcz: 14,2g, Węglowodany: 132,0g
Środa:
Smażony panierowany filet drobiowy, ziemniaki, marchewka duszona
(Filet drobiowy 80g, jajo 35g, bułka tarta 20g, sól, pieprz, mleko 35g, olej 15g, ziemniaki gotowane 190g, marchewka 100g, masło 10g)
Kcal: 675 Białko: 26,4g, Tłuszcz:32,1g, Węglowodany: 146,3g
Czwartek:
Duszone pulpety w sosie pomidorowym 90g, makaron 170g, surówka z marchewki i jabłka 100g
(Mięso świeżo mielone z szynki wieprzowej 80g, sól, pieprz, koncentrat pomidorowy 30% 50g, woda 250g, cebula 10g, makaron pszenny 160g, mąka pszenna 10g, marchewka 100g, jabłko 50g, olej 15g)
Kcal: 669,92 Białko: 16,8g, Tłuszcz: 20,9g, Węglowodany: 198,26g
Piątek:
Smażony filet z miruny 90g, ziemniaki 200g, surówka z kiszonej kapusty i marchewki 150g
(90g fileta z miruny, bułka tarta 20g, olej 15g, sól, pieprz, mleko 30g, jajo40g, ziemniaki 200g, kapusta kiszona 90g, marchew 40g, cebula 20g, sól, pieprz, olej 10g)
Kcal:672,2 Białko:23,65g Tłuszcz: 12,58g Węglowodany: 97,62g
_._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._. _._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._